HTML

Egészség Nagykövet Program

Az Egészség Nagykövet Program indításának célja, hogy felhívja a figyelmet olyan egészségügyi intézmények és az ott dolgozók áldozatos munkájára, melyek felnőttek és gyermekek többszázezreit látják el nem feltétlenül budapesti ellátási területekkel. Napjainkban kiemelkedő terület a prevenció: vagyis a betegségek, ezeken belül is a leggyakrabban előforduló, és olykor legsúlyosabb betegségek megelőzése, ezért ez az Egészség Nagykövet Program fontos részét képezi. Nincsen arra lehetőségünk, hogy korunk minden súlyos betegségére és annak megelőzésére felhívjuk a lakosság figyelmét, ezért egy területet: a szív- és érrendszeri megbetegedések prevencióját emeltük ki, tettük mindezt azért, mert az egyik egészségügyi intézményben ennek fontos szakmai háttere van (stroke-központ, neves kardiológiai osztály stb.). Ezen a területen mindennapi tapasztalat, hogy a betegek egyre fiatalabbak, tinédzserek esnek össze holtan tornaórán, fiatal sportolók vesztik életüket el percek leforgása alatt. A korábban szinte csak az idősebb korosztályt érintő betegségek rohanó világunkban egyre inkább a fiatalabb korosztályt is kezdik érinteni, ezért is esett erre a területre a választás. Arról már nem is szólva, hogy az uniós halálozási statisztikákban ezen a területen is sajnos az élen járunk. Mindezek mellett úgy gondoljuk, hogy az egészséges és betegségmegelőző életmód promóciója a többi, napjainkban központban álló súlyos és kevésbé súlyos betegség megelőzésében kulcsfontosságú, és ezt a fajta megelőzést és felvilágosítást ajánlott már gyermekkorban elkezdeni. Ez volt az egyik olyan ok, hogy nemcsak felnőttek ellátására szakosodott intézményekre is gondoltunk a programban.

Friss topikok

Linkblog

2010.12.23. 16:37 Egészség Nagykövet

Álomlányok és álomhangok

Az Egészség Nagykövet Program decemberben egy kedves meghívásnak tett eleget.
Fehér Adrienn, Álomlányok előadására hívta meg Boda Gábort az Egészség Nagykövet program megálmodóját.

Fehér Adrienn és Jónás Andrea Álomlányok című karácsonyi koncertje, Kabaré 24 - Mikroszkóp, 2010. december 21.

 

Fergeteges és nagyon személyes hangulatú koncertet hallhatott a közönség Fehér Adrienn és Jónás Andrea énekesnőktől, úgy is fogalmazhatnák: jazzmamiktól.

A történet ott folytatódik, ahol a címben is utalt Dreamgirls (Álomlányok c. film Beyoncé, főszereplésével) abbamarad. Az énekesnők álomhanggal férjhezmennek, és visszavágynak a színpadra, ahol a közönség és a rajongók sorai közt már ott tapsolnak kislányaik és kisfiaik is. Az egész estét és lelkét betöltő show egy személyes ihletésű duett előadás, amely a két művész élethelyzet-komikum monológjaiból, jeleneteiből épül fel, nem mellőzve a vaskos humort és öniróniát. Húsvér dívákat, jazzmamikat láthattunk a színpadon, akik hangukkal szétrepesztik a kis színpadot, akik a 20. század legkülönlegesebb énekeseit idézik meg nekünk: Cserháti Zsuzsát, Máté Péter, Whitney Houstont, Barbra Streisandot, Stevie Wondert. Az est sztárvendége: Csonka András volt.

Ajánljuk mindenkinek, hogy következő karácsony előtt ne maradjanak ki ebből az élményből!



Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása